Ohjeita

Ohjeita säätöön valmistautumiseen ja säätöä harkitsevalle

Tärkeimpiä asioita on varmistaa, että autosi on ehjä –älä siis tuo valmiiksi viallista autoa säätöön. Ohjelmalla vikojen korjaaminen ei ole järkevä etenemismalli. Mikäli autossasi on kuitenkin vikakoodeja, keskustele etukäteen jälleenmyyjän kanssa niiden mahdollisesta vaikutuksesta säätötyöhön. Virityksen hinta ei sisällä auton vianetsintää tai korjaamista. Saavuthan säätöön mieluummin tankki täynnä kuin lähes tyhjänä.

Sytytysosien tulee olla hyväkuntoisia. Viritetyssä moottorissa sytytyslaitteet ovat tärkeässä roolissa. Etenkin E85‐polttoaine on sytytysosille erityisen vaativa. Konsultoi jälleenmyyjää etukäteen sopivien sytytyskomponenttien valitsemiseksi. Suuttimia vaihdettaessa tulee varmistua, että vaihdettava sarja on suorituskyvyltään balanssissa. Varmistaminen on erityisen tärkeää, jos kyseessä on käytetty tai ulkomailta ostettu suutinsarja (vaikka olisi ns. valikoitu sarja). Huomio myös, että viritetyissä bensa‐autoissa tulee käyttää aina 98e‐polttoainetta. Lisäksi varmista etukäteen, että moottorissa on öljyä riittävästi ja kaikki huollot ovat muutenkin ajan tasalla. Ja huom! Tarkista sytytystulppien riittävä kiristysmomentti.

Vastuu/Takuu:

Erikoismoottorin ohjelmilla on aina tyytyväisyystakuu, eli palautamme tehdasohjelman takaisin, mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen –luonnollisesti ilman kustannuksia. Tyytyväisyystakuu rajoittuu sarjavalmisteisen ja tehdaskuntoisen auton ohjelmaan.

Vaikka ohjelmat tehdään aina luotettavuus edellä, aina voi jotain tapahtua. Erikoismoottori Airaksisella on yli 15 vuoden ja tuhansien ohjelmien laajuinen kokemus eri automerkkien ohjelmointityöstä ja valtaosa ohjelmista onkin jo aiemmin toteutettu vastaavissa ajoneuvoissa ja todettu toimiviksi sekä luotettaviksi. Tästä huolimatta voi tekniikassa olla piileviä vikapaikkoja, jotka vasta ohjelmoinnin yhteydessä ilmenevät, ja tällaiset, kuten muutkaan mekaaniset viat, eivät kuulu takuun piiriin.

Tehdas‐/jälleenmyyntitakuun alaisessa autossa on omistajan/haltijan selvitettävä ohjelmoinnin mahdollinen vaikutus ajoneuvon takuuseen. Erikoismoottori tai sen jälleenmyyjät eivät ole vastuussa mahdollisesta ohjelmoinnin aiheuttamasta takuuehtojen muutoksesta tai takuun raukeamisesta.

Erikoismoottori Airaksinen Ky ja jälleenmyyjät eivät vastaa tai ota kantaa muutetun auton liikennekelpoisuuteen tai vaatimustenmukaisuuteen muutostyön jälkeen.